Evenement

Evenementen archief »
 
Internationale Kattenshow - Felikat Schiedam
Website: http://www.felikat.org/default.asp
Datum: Ma. 25-03-2013 T/m Ma. 25-03-2013

Locatie: Margriethal
Adres: Nieuwe Damlaan 5
Postcode: / Plaats: 3119 KA Schiedam
Land: Nederland
Website: www.felikat.org

Omschrijving: Internationale FiFe Raskatten tentoonstelling.
 
Special Noren

Op deze tentoonstelling wordt als eerste keer een Breed Best in Show georganiseerd en deze eer is voor de Noorse Boskatten.

Wat houd een Breed Best in Show in ?
Een Breed Best in Show kan georganiseerd worden voor een RAS (volgens EMS code) dat op een show minstens 50 inschrijvingen heeft (NB: dit geldt alleen voor Categorie II en III, aangezien I en IV al een onderdeel zijn van de 'normale' Best in Show).
Voorwaarde is ook dat er van de overige rassen in de categorie van het bewuste ras minstens 50 katten zijn ingeschreven.

Het ras dat een eigen Breed Best in Show krijgt, doet niet mee in de 'normale' Best in Show. De keuringen en nominaties voor een Breed Best in Show lopen net zoals de normale Best in Show, behalve dat de Breed Best in Show alleen geldt het betreffende ras.

Voorbeeld: De Noren hebben een Breed Best in Show. De groepen 1 t/m 9 worden normaal gekeurd volgens de show rules. Bij de nominaties worden de Noren apart genomen voor eigen Breed nominatie in de reeds bekende groepen (katers, poezen, castraat katers, castraat poezen, juniors en kittens). De overige rassen in Categorie II (die op de show aanwezig zijn en minstens 50 in aantal) worden samen getrokken voor de nominaties in de betreffende groepen.

Voorbeeld:
Keurmeester X heeft MCO 5, 6, NFO 3,9 en SBI c.
Bij Breed Best in Show van NFO kiest hij/zij dus zijn nominaties uit NFO 3 en 9 voor de Breed Best in Show en voor de ´normale´ Best in Show uit MCO 5,6 en SBI c.

 

 

 

 
 

 
Evenementen archief »